Telefon
WhatsApp
X Hastalığı Nedir? DSÖ Yeni Pandemi 'Hastalığı X' Hakkında Uyardı?

Hastalık X Nedir?

Dünya Sağlık Örgütü genel direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus , Çarşamba günü "X Hastalığına Hazırlık" panelinde, Dünya Sağlık Örgütü'nün X Hastalığı terimini ilk kez 2018'de icat ettiğini söyledi.

  • Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bu terim, "ciddi bir uluslararası salgının, insanlarda hastalığa neden olduğu henüz bilinmeyen bir patojenden kaynaklanabileceği bilgisini temsil ediyor."
  • 2022'de DSÖ, 25 virüs ailesini ve bakteriyi incelemek ve daha fazla araştırılması gereken öncelikli patojenlerin bir listesini oluşturmak için 300'den fazla bilim insanını bir araya getirdi . Liste, "ciddi bir uluslararası salgına" neden olabilecek bilinmeyen bir patojeni belirtmek için Hastalık X'i içeriyordu.

Panele konuşan Tedros, "'Hastalık X', bilinmeyen hastalığın yerini tutan bir sözcüktür" dedi ve COVID-19'un ilk X Hastalığı olarak kabul edilebileceğini belirtti.

  • "Ve bu tekrar olabilir" diye ekledi.

X Hastalığı Nasıl Ortaya Çıkacak?

X Hastalığının nereden geleceği veya ne zaman ortaya çıkacağı nihai olarak bilinmese de bazı uzmanların teorileri var.

  • Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nde kıdemli akademisyen olan Amesh Adalja, CBS News'e yaptığı açıklamada, X Hastalığının muhtemelen bir solunum yolu virüsü olduğunu söyledi.
  • Virüs zaten hayvanlar arasında dolaşımda olabilir ancak henüz insanlara geçmedi.
  • "Bu, COVİD-19 gibi yarasalarda olabilir, kuş gribi gibi kuşlarda olabilir ya da domuz gibi başka hayvan türlerinde olabilir" dedi.

 

https://www.dunyasondakika.com/

 

 

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği