Telefon
WhatsApp
Kızıldeniz yakınlarında iki Maersk gemisi hedef alındı

Danimarkalı denizcilik firması AP Moller-Maersk (Maersk) , Çarşamba günü Bab el-Mandeb Boğazı yakınlarında ABD bayraklı iki gemisi Maersk Detroit ve Maersk Chesapeake'nin karıştığı bir olayı doğruladı.

İki gemi, bugün Bab el-Mendeb'in kuzeye geçişi için planlanan ABD Donanması "eşlik"inin bir parçasıydı ve yakınlarda patlamalar gördüklerini bildirdiler. Maersk, ABD Donanması ekibinin de çok sayıda mermiyi yakaladığını söyledi.

ABD Donanması artık gemileri Aden Körfezi'ne geri yönlendirdi.

Uyarılarında gemileri belirtmeyen Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) ofisi, Kaptan'dan, Al Mukha'nın yaklaşık 50 deniz mili güneyinde, sancak tarafından yaklaşık 100 metre açıkta bir patlama bildiren ticari bir gemiye ilişkin bir rapor aldığını söyledi. , Yemen.

Maersk Detroit  ve  Maersk Chesapeake, Maersk'in ABD bayraklı yan kuruluşu olan Maersk Line, Limited (MLL) tarafından işletilmektedir. Her iki gemi de ABD Denizcilik İdaresi'nin Deniz Güvenliği Programına ve ABD hükümetiyle Gönüllü Intermodal Deniz Taşımacılığı Anlaşmasına (VISA) kayıtlıdır.

ABD Merkez Komutanlığı, "X" kanalına gönderilen bir bildiriyle olayın ayrıntılarını doğruladı.

İran destekli Husi teröristleri, 24 Ocak'ta saat 14.00 civarında (Sana saatiyle), Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden ABD bayraklı, sahibi olduğu ve işlettiği konteyner gemisi M/V Maersk Detroit'e üç gemisavar balistik füze fırlattı. , Aden Körfezi'nden geçiyoruz. Bir füze denize çarptı. Diğer iki füze USS Gravely (DDG 107) tarafından başarılı bir şekilde devreye alındı ​​ve düşürüldü . Açıklamada, gemide herhangi bir yaralanma ya da hasar olmadığı belirtildi.

Maersk, gemilerin ABD Savunma Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı, USAID ve diğer ABD hükümet kurumlarına ait kargoları taşıdığını ve bu nedenle "geçiş için ABD Donanması'nın korumasına sahip olduklarını" söyledi.

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği