Telefon
WhatsApp
Kış Yaklaşırken Bağışıklık Sistemimizi Güçlü Tutmanın Yolları

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Ne Yapmalı?

Araştırmalara göre, sahip olduğumuz yaşam tarzının etkileri, bağışıklık sisteminin işleyişini de belirliyor. Beslenme düzeni, egzersizler, yaşlanma, psikolojik stres ve diğer pek çok faktör bağışıklık sistemini etkiliyor. 

Tüm vücut sistemleri ile koordineli çalışan bağışıklık sistemini güçlendirmek için, attığımız her adımda sağlıklı olanı tercih etmemiz gerekiyor. 

Dengeli ve Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı bir yaşamın en önemli gerekliliklerinden biri, denge. Hayatın her alanında kurmamız gereken dengeyi, beslenme düzenine de yansıtarak, bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Dengeli ve sağlıklı beslenmek, ideal kilonuzu korumayı sağlayarak bağışıklığın zayıflamasını da engeller. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler ve içerdiği vitaminlerle de enfeksiyonlara karşı savunma geliştirebilmek mümkün.

 

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler;

  • C vitamini açısından zengin turunçgiller ve biber
  • A vitamini açısından zengin havuç, ıspanak ve brokoli
  • Süt ürünleri
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Güçlü bir antioksidan olan şekersiz bitter çikolata
  • Bakliyatlar
  • Yeşil çay
  • Deniz ürünleri

Stres Seviyenizi Yönetin 

Vücudun hormon dengesini bozan stres, bağışıklığa da etki ediyor. Stres düzeyinizi azaltıp doğru şekilde yöneterek bağışıklık sistemine katkıda bulunabilirsiniz. Düzenli meditasyon, egzersizler ve yoga gibi aktiviteler buna yardımcı olacaktır. 

Düzenli Olarak Egzersiz Yapın

Sağlıklı bir yaşama dair her şey birbiriyle ilintili. Düzenli egzersizler, açık havada yapılan uzun yürüyüşler, stres düzeyini yöneterek bağışıklığa katkıda bulunuyor. Düzenli olarak spor yapmak ve hareket etmek, aynı zamanda kan dolaşımını da destekleyerek sistemin daha etkili çalışmasını sağlıyor. 

Zararlı Alışkanlıkları Geride Bırakma Vakti

Hastalıklara karşı savunmasız bırakan en büyük etkenlerden biri, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar. Daha uzun ve sağlıklı bir yaşam süresi için, tüm organları olumsuz etkileyen bu alışkanlıkları geride bırakmak gerekiyor. 

Uyku Düzeni Tüm Vücudunuzu Etkiliyor

Araştırmalara göre uyku düzeni, bağışıklık sistemi dâhil vücudun tüm sistemini etkiliyor. Zihinsel ve fiziksel sağlığa etkileri bulunan uyku, güçlü bir bağışıklık sistemi için vazgeçilmez unsurlardan biri. Yetersiz ya da düzensiz uyku da bağışıklığın zayıflamasına, vücudunuzun hastalıklara yatkın hale gelmesine sebep oluyor.

 

https://www.dunyasondakika.com/

 

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği