Telefon
WhatsApp
Çin'in Citic Securities hisse fiyatlarındaki düşüşün ardından açığa satışları sınırladı

Çin Hisseleri Düşüşte

 Çin A50 ve endekslerinin de serbest düşüşte olduğu Çin'de 50 büyük şirketin yer aldığı Çin A50 ise 11.000 dolara düştü. Genel olarak Çin hisse senetleri son yıllarda bir trilyondan fazla değer kaybetti.

Çin'in 2023'te %10 düştüğünü gösteriyor. Buradaki zorluk, mevcut ekonomik yavaşlamanın talebi etkilemesi nedeniyle Çin'de 60 milyondan fazla boş evin bulunmasından kaynaklandığı söyleniyor.

Çinli Yatırımcılar Paniğe Kapılıyor

Shanghai Composite, Hang Seng ve Çin A50 endekslerindeki düşüş, hisselerini satmaya devam eden yatırımcılarda paniğe neden oldu. Aynı zamanda ülkede hedge fonları ve yatırım fonlarının kapatılma sayısı da arttı.

Bloomberg'in haberine göre 2023'te 240 yerel yatırım fonu tasfiye edildi. Bu rakam 2018'den bu yana en büyük artış oldu. Bu yıl halihazırda 15 fon tasfiye edildi ve analistler bu eğilimin devam etmesini bekliyor. Bu fonlar, Pekin'deki düşük performans ve daha sıkı düzenlemeler nedeniyle kapanıyor.

Panik Pekin'i de sarstı. Bu hafta Çin'in bazı yatırımcılardan hisse satmamalarını istediği bildirildi. Ve Cuma günü, Çin'in en büyük komisyoncusu olan Citic Securities, açığa satış çözümleri sunmayı bıraktı. Açığa satış, yatırımcıların hisseleri ödünç almasına ve fiyat düştüğünde geri satın almasına olanak tanır.

Açığa satış yasakları nadiren işe yarıyor; Çin'in uygulamayı yasakladığı 2015'te gördüğümüz gibi. Daha sonra hisseler daha da düştü. Yakın zamanda endeks, Güney Kore'nin açığa satışı yasaklamasının ardından hızla yükseldi. Şu anda düşüş devam ediyor.

Çin'in önündeki en büyük zorluk, Batılı ülkelerle ilişkilerinin gelişmemesi ve ülkenin önümüzdeki yıllarda Tayvan'ı işgal edeceğine dair işaretlerin bulunması. Sonuç olarak birçok yabancı yatırımcı Çin hisse senetlerini terk ederek Hindistan ve ABD gibi diğer ülkelere yöneldi. Kaynak:Invezz.com

 

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği