Telefon
WhatsApp
Almanya Federal Meclis vatandaşlık kanunu reformunu onayladı

Almanya Federal Meclis, vatandaşlığa geçmeyi kolaylaştıracak reformu kabul etti

19 Ocak Cuma günü Alman milletvekilleri, özellikle ülkedeki işgücü açığını azaltmak amacıyla vatandaşlık alma koşullarını gevşeten bir yasayı kabul etti. Sosyal Demokrat Şansölye Olaf Scholz'un hükümeti tarafından desteklenen bu metin kapsamında, şu anda sekiz yıl yerine beş yıl ikamet ettikten sonra Alman vatandaşlığına başvurmak artık mümkün olacak. 

Yasa aynı zamanda daha fazla insanın çifte vatandaşlığa sahip olma olasılığını da açacak ve bu da Almanya'nın yaklaşık 1,5 milyon vatandaştan oluşan büyük Türk topluluğu için bir fırsat olacak. Olaf Scholz bu yasanın kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı: "Siz Almanya'nın bir parçasısınız" dedi ve onlarca yıldır ülkede "yaşayan ve çalışan herkese" seslendi.

Yasanın kabul edilmesinin ardından İçişleri Bakanı Nancy Faeser,  "Reformumuz Almanya'nın ekonomik durumu açısından belirleyicidir" dedi. "En iyi beyinleri çekmek için küresel bir rekabetin kalbindeyiz. Ekonomimizin birçok sektöründe acilen vasıflı işgücüne ihtiyacımız var " diye ekledi. Yaklaşık 82 milyon nüfusuyla Almanya, işgücü piyasasındaki gerilimi artıran, yaşlanan bir demografiyle karşı karşıya.

Şansölye Olaf Scholz Ekim ayında "Daha fazla göçe ihtiyacımız olacak " uyarısında bulunarak, "çok fazla insan geldiği için" Almanya'daki "düzensiz göçü sınırlamak" istediğini söyledi . Bu seçilmiş göç mantığında, Alman Çalışma Bakanı Hubertus Heil'in, özellikle sağlık sektöründe " düşünen kafaları ve yardımcı elleri çekmek" umuduyla önümüzdeki hafta Tayland ve Vietnam'a gitmesi gerekiyor.

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

 

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği